Onderstaande activiteiten voor kinderfeestjes minimaal 7 dagen vooraf aanvragen via of door te bellen + 31 (0) 495 52 48 93.

Fabelachtig (fabeltjestocht)

Doelgroep: gezin (kinderfeestje), scouting, buitenschoolse opvang 
Leeftijd: 6-10 jaar 
Tijdsduur: 2-2,5 uur 
Prijs: : € 2,00 per kind met een minimum van € 15,00

Dit wordt weer een fantastisch feest! Je stapt het avontuurlijke fabeltjesbos in en…

Tijdens de fabelachtige wandeling word je vergezeld door boeiende verhalen waar dieren de hoofdrol in spelen. Bij deze verhalen zijn opdrachten. Soms een spelletje, soms ben je lekker actief bezig in de natuur.

Laat je verrassen en ga mee op avontuur in het fabeltjesbos. Als je terug komt in het centrum, wordt daar de laatste opdracht gemaakt, zodat je ook nog iets mee naar huis kunt nemen. De fabels worden verteld door de begeleid(st)er van de groep. Het benodigde spelmateriaal krijg je mee op deze leuke tocht.

De tocht wordt niet begeleid vanuit het NMC!

Fotostriptocht Joop Biotoop

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Tijdsduur: 1,5 uur
Prijs: € 5,- huur per fotoboek

Joop BiotoopDeze fotostriptocht is gebaseerd op de vijf interactieve biotoopzuilen die in het centrum staan. Als kinderen de zuilen (en kruiptunnel) binnen beleefd hebben, kunnen ze onder leiding van Joop Biotoop naar buiten om de biotopen in het echt te ontdekken. Aan de hand van foto’s wijst hij de weg door het IJzeren Mangebied.

Deze tocht wordt niet begeleid vanuit het NMC!

Indianenfeestkist

Leeftijd: Vanaf 5 jaar
Prijs: € 2,- p.k. (met een minimum van € 15,-)

IndianenfeestkistDit kinderfeestje wordt onvergetelijk!

De kinderen gaan, als indiaan, indianendingen doen. In het IJzeren Mangebied verandert de bruine kruisjesroute in ‘het spoor van de bruine bizon’. Onderweg ondergaan de kinderen verschillende proefjes waarin ze hun moed en behendigheid kunnen tonen. Ze verdienen daarmee goudklompjes. Aan het eind van de tocht leveren de kinderen ze in en krijgen een amulet en certificaat. Als er nog tijd is, kunnen de kinderen een dromenvanger maken.
Al het benodigde spelmateriaal krijgt u mee op deze spannende tocht.

Deze tocht wordt niet begeleid vanuit het NMC!

Braakballen uitpluizen

Op aanvraag
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 10,- + € 0,50 per bal

Braakballen uitpluizenEen ontdekkingsreis naar de geheimen van een braakbal. Je pluist er een uit en ontdekt wat de uil gegeten heeft. Met behulp van zoekkaarten en microscopen wordt duidelijk van welke dieren (meestal muizen) er botjes terug te vinden zijn in de braakbal.
Braakballen uitpluizen is een activiteit die geschikt voor een kinderfeestje. Ook volwassenen beleven plezier aan het uitpluizen van een braakbal!

Fossielen/stenen zoeken

Fossielen zoekenOp aanvraag
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Prijs: € 2,- p.p. (met een minimum van € 15,-)

Op het grondgebied van het NMC is het mogelijk prachtige en zeldzame fossielen en stenen te vinden.
Kinderen hebben in het verleden al diverse interessante vondsten gedaan.

Suikerfossiel maken

Prijs: € 2,- p.p.

Als ‘voorafje’ op het zoeken naar fossielen en stenen, kunnen kinderen een suikerfossiel maken.
Deze activiteit kan alléén in combinatie met fossielen/stenen zoeken.

Veldwerkkist

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Tijdsduur: 2 uur
Prijs: € 3,50 incl. boekje

VeldwerkkistDe veldwerkkist, een uitdaging voor elke avonturier/ speurneus/ detective.
Met deze kist, vol hulpmiddelen, zoals een verrekijker, schepnet, zoekkaarten, enz., kunnen kinderen (onder begeleiding) het natuurgebied van de IJzeren Man op een andere manier verkennen. Met de materialen die meegenomen worden, kun je de verrassende natuur ook eens van een andere kant bekijken.
Deze tocht wordt niet begeleid vanuit het NMC!

GPS tocht

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Tijdsduur: 2 uur
Prijs: € 7,50 huur per apparaat

GPSDe interactieve biotopenwand is het uitgangspunt geweest om een GPS-tocht te ontwikkelen waarmee je het IJzeren Mangebied kunt ontdekken.  
Met een duidelijke instructie over de werking van het apparaat kun je op pad. Onderweg ben je zelf actief bezig met het ontdekken van de antwoorden die je naar het volgende punt leiden. Struinen met een GPS-apparaat is een andere manier van wandelen. Een leuke ervaring!